Създайте безплатно собствен сайт! Създаването на безплатен сайт е бързо, лесно и забавно ...

Изработка на безплатен сайт с уеб сайт конструктор
Сайт конструкторлесно, бързо, безплатно ...
Направете своя безплатен сайт лесно със Сайт Конструктор! Сайт Конструктор е онлайн инструмент за бързо и забавно създаване на уеб сайтове, безплатно ... подробно

ДНС настройки на домейн име

Изграденият уеб сайт може да бъде свързан с ваше домейн име. За да асоциирате вашето домейн име със сайта е нужно да настроите неговите DNS записи. DNS настройките са връзка между домейна (името на сайта) и IP-адреса на сървъра, където са разположени неговите файлове. Или казано с прости думички DNS е един указател, който указва за кое домейн име от кой сървър да се визуализират файловете на сайта му.

НАСТРОЙКИТЕ НА ДНС СЪРВЪРИ СЕ ИЗВЪРШВА СЛЕД ЗАКУПУВАНЕ НА ДОМЕЙН ИМЕ И ДОСТЪП ДО АДМИНИСТРИРАНЕТО МУ.

ДНС настройките са важни настройки и ако не знаете как точно трябва да направите това е най-добре да се свържете с регистранта на вашето домейн име и да му предадете нужните промени. В случай че ние регистрираме домейн името ви, то нужните настройки ще направим служебно без ваша намеса.

Тук ще ви опишем как се настройва домейн име, регистрирано от СуперХостинг.БГ, като за целта ще видите екрани от тяхната администрация.

За да настроите домейна, е необходимо да влезете във Вашия клиентски профил и да изберете меню “Домейни – управление“. Ще видите всички домейни, които са закупени от СуперХостинг.БГ и срещу всеки един от тях възможността за промяна на контактните данни за домейна, както и за настройки на DNS.

Управление на домейн име

Изберете меню “Настройки на DNS“. Натиснете бутона “Редактирай“, изберете “DNS хостинг” и след това натиснете бутона “Запази“.

DNS хостинг

Ще се отвори прозорец за Редакция на ДНС записи. Въведете IP адреса на нашия сървър - 164.138.216.220

ДНС записи

Имайте впредвид, че периодът на пълно опресняване на DNS записите на домейн име продължават от 2 до 48 часа. Моля, изчакайте нужното време до пълното сработване на настройките.

Препоръчайте Сайт Конструктор на приятели