Мобилен сайт - мобилна версия за сайтове

Модерните технологии ни дадоха възможност да използваме интернет през мобилни апарати. Но защо не всички уеб сайтове се "отварят"? Това е така, защото сайта трябва да разполага с версия, с която е възможно да получи и съответно обработи и визуализира информацията през мобилния апарат. Сайт Конструктор ви създава автоматично олекотена мобилна версия на вашия сайт. Мобилните версии са олекотени версии на уеб сайт за сърфиране в интернет през мобилни телефони.

Мобилна версия на един уеб сайт се изгражда чрез оптимизиран програмен код, който дава възможност за бързо зареждане. Така е възможно да се получи 10 пъти „по-лека” мобилна версия в сравнение с компютърната. Техническите характеристики включват специализиран код за мобилни телефони (3GP) и код за автоматично разпознаване на мобилни устройства, пренасочващ към мобилната версия. Т.е. ако през мобилния си телефон напишете адреса на сайта, системата автоматично ще ви прехвърли към мобилната му версия.

Автоматично създаване на мобилен сайт

Мобилен сайт - мобилна версия за сайтове Това е най-прекрасната дума "автоматично създаване" - не е нужно да правите нищо допълнително - Сайт Конструктор се грижи въведената информация във всяка една страница да се представи автоматично добре в мобилната версия на вашия безплатен сайт още при нейното създаване. Приятната новина е, че не е нужно да се изгражда отделен мобилен сайт както бе едно време преди 5-10 години. Всеки създаден сайт от Сайт Конструктор има т.нар. адаптивен дизайн към своя темплейт. Дизайна е максималко олекотен и спомага бързото зареждане на информацията от вашия сайт, защото връзката с интернет през мобилните апарати е обикновено доста по-бавна. Мобилната версия на вашия безплатен сайт автоматично ще обновява съдържанието си спрямо пълната версия на уеб сайта.

Какво представлява мобилната версия на сайта?

Темплейтите на Сайт Конструктор са оптимизирани за всички съвременни мобилни апарати. Дизайните са с опростена навигация, като бутоните са заменени с удобно падащо меню, разположено в горната част на самия сайт. Това дава възможност на всички ваши посетители на сайта лесно и удобно да прегледат информацията на вашият сайт, предлаганите продукти или услуги чрез малкия екран на тяхното мобилно устройство. Независимо дали телефонът им е iPhone, iPad, Android, Blackberry, Windows Mobile или друг смартфон, още с първото си посещение във вашия сайт те ще бъдат автоматично пренасочени към мобилната ви версия на сайта.

Това ще ви позволи да достигнете ефективно до всички потребители, които предпочитат докато си почиват да използват интернет през мобилните си устройства. И още едно предимство за използване на мобилна и компютърна версия на сайт. С мобилна версия ще имате двоен брой индексирани страници - ботът на Google ще индексира и двете ви версии, което ще подпомогне значително за по-добрата ви класируемост в търсещите машини.

« назад към всички Функционалности