Форма за търсене - търсачка за сайт

Всеки един темплейт за изработка на сайт съдържа в себе си код за визуализация на търсачка в сайта. Тя е автоматично свързана с цялото ви съдържание за всички налични езици. Отново простота и семпла визия. Търсещото поле изтърсва цялата база данни на вашия уеб сайт за търсената дума, въведена от потребителя и показва на екран наличните страници в които се съдържа. Всички темплейти за Сайт Конструктор са снабдени с търсачка или т.нар. поле за търсене. Този инструмент съдейства за по-ефективното използване на сайта от вашите потребители, а същевременно е и вграден като елемент от самия дизайн за сайт.

Какво е търсачка за сайт?

Търсачка - форма за търсене в сайт Търсачка е средство за търсене, което позволява намиране на информация от вашия сайт по зададени от потребителя думи. В търсачката /поле за търсене/ потребителят прави запитване за съдържание, отговарящо на определени думи. В резултат на екрана на потребителя се визуализира екран с линкове към страници, които съдържат изписаните думи. Търсачката обикновено се използва при сайтове които са богати на текстова информация с цел подпомагане на посетителите да достигнат бързо до желани от тях текстове.

Механизъм за търсене в сайт

Механизъмът за търсене е следния - потребителя въвежда дума или думи и след натискане на бутон, вграден скрипт на Сайт Конструктор обхожда базата ви данни с информация от страниците. Резултатите се подреждат в зависимост от срещаната дума в дадена страница, като по-старите страници се подреждат най-горе, а по-новите надолу.

« назад към всички Функционалности