Какви са уловките при създаване на безплатен сайт?

Безплатното сирене е само в капана ... всички сме чували тази сентенция, обаче въпреки това думата "безплатно" и днес е твърде често използвана за примамка. В тази страница искам да напиша какви са масовите уловки при изработка на безплатен сайт.

Какви са уловките за безплатен сайт?

От мои наблюдения в мрежата най-честите уловки при автоматизирана направа на безплатни сайтове са следните:

Безплатен сайт в кода на създадените сайтове има поставени скрити кодове които да повишават рейтинга на самия сайт-майка. Това е най-честата манипулация, тъй като хората използващи такива системи най-често или нямат или имат съвсем минимални технически познания и няма как да разберат че всъщност имат скрити или инжектирани кодове за реклама в техния безплатен сайт. А съм виждала и сайтове в които тези кодове съвсем не са скрити, а даже са видими като банери и линкове в долната част на новосъздадения сайт. Така със своя безплатен сайт хората всъщност стават рекламатори или арена за безплатни онлайн реклами на сайта-майка предлагащ услугата "безплатен сайт".

Администрация на Безплатен сайт администрацията на безплатния сайт е трибуна за реклами. Правите си безплатен сайт, а после в предоставения панел за управлението му все едно сте на цирк - администрацията е "облечена" с банери, джуркащи ефекти, изскачащи прозорци и т.н. В този случай Вашият безплатен сайт служи за да ползвате опцията "гледане на реклами" което също е средство за печелене на финанси на сайта-майка. И как сте потърпевши в случая? - за да направите и една елементарна корекция по сайта си, губите време за да се зареди целия този цирк на вашия екран, после да нанесете промените, да запишете и т.н. докато се "уморите" от тромавостта на самото администриране и не преминете към платен вариант, в който разбира се цирка бива премахнат служебно. Просто и хитро, нали?

Уловка на Безплатен сайт друга уловка която съм виждала е ограничения в използването на самата административна система при поддръжка на създадения безплатен сайт. Дадени функции са "забранени" и служат само като подмамка в администрацията ви - виждате че съществуват като екстри и може да биват използвани, но нямате тази възможност докато сте тип безплатен сайт.

Домейн за безплатен сайт друга хитрост е новосъздаденият безплатен сайт да не може да изплозва свое домейн име. За да има свое домейн име, вместо собственика да заплати стандартната такса от 20-25 лева годишно, таксата е десетократно пъти по-висока. Така той се оказва с вързани ръце за да има своя идентичност в интернет със своя безплатен сайт.

Изработка на Безплатни сайтовеС написаните по горе редове съвсем не претендирам за изчерпателност, сигурно съществуват още десетки начини да бъдат прилъгани хора, които харесват думата "безплатно". Просто това са няколко от най-масово използваните трикове за безплатен сайт. Всичко изписано тук разбира се има и друга страна, често невидима за потребителите. Закупуването на такъв софтуер за автоматично създаване на сайтове е доста често скъпа инвестиция. Освен това такъв тип софтуер изисква специална среда за хостинг за да може правилно да функционират неговите скриптове. Всичко това неимоверно коства средства от страна на сайта-майка, чиято цел е не само възръщане на инвестициите, а и печалба от вложените средства. Всъщност нищо неправилно не виждам в това, но неправилното използване на термина "безплатен сайт" трябва ясно да е обяснен на самите потребители, а това се случва много рядко.

Какво предлагаме ние?

Сайт КонструкторВсичко, от което имате нужда при направа на един съвременен сайт е събрано в уникалната технология на софтуер, който нарекохме Сайт Конструктор, а използването му е напълно безплатно! Никакви реклами, никакви банери, кодове и други подобни своеволия - получавате напълно чиста конструкция за сайт, очакваща само вашите материали. Изградените сайтове са без скрити скриптове, без изскачащи процорци, без включване на рекламни линкове или банери. Нищо! Защото ние разбираме, че Вашият сайт е Вашия дом! И честно казано както е много грубо някой да постави мебел във вашия дом без вашето разрешение, така и поставянето на реклама върху вашия сайт е грубо нарушаване на собствеността ви. И ако веднага ви хрумва въпроса "тогава от какво ще печелите вие?", то отговора ще ви напиша съвсем ясно - ние очакваме да печелим от продажба на темплейти за самия софтуер на международно ниво, а у нас в България - печалба от хостинг услуги. Нашите хостинг условия може да тествате безплатно в даден период, след което да заплатите нужните такси за хостинг за съществуване на направения от вас безплатен сайт.

Какво е Сайт Конструктор ?

Направа на Безплатен сайтСайт Конструктор е уникална по рода си система за създаване на уеб сайтове, която се предоставя безплатно за използване при направа на сайт. Сайт Конструктор опростява процеса при създаване на безплатен сайт, като ви позволява да управлявате съдържанието си до 4 пъти по-бързо. Технологията зад този софтуер е революционна възможност за лица, които нямат технически познания и специални обучения. С помощта на Сайт Конструктор те могат да управляват своите уебсайтове като професионалисти.

« назад към всички Статии