Вътрешна оптимизация на сайтове, on-page SEO

Вътрешна оптимизация е еднократен процес и се извършва вътре в самия сайт. Така наречената On-page оптимизация е задължителна стъпка още след изграждане на сайт със съдържание. Голяма част от собствениците на сайтове започват погрешно оптимизация на своя сайт с набирането на линкове и регистрацията му в търсачки и портали без да са изпълнили тази задължителна стъпка. Ето защо и твърде често грешно започнатата SEO оптимизация на сайт е понякога необратима, дори и да се намеси в последствие SEO специалист

Елементи на вътрешната оптимизация

Вътрешна SEO оптимизация

В тази графика са представени основните осем елемента на вътрешната оптимизация.

Вътрешна оптимизация Metatages - мета тагове на всяка страница
Целта на мета таговете е да направят интернет страницата, разбираема от търсещите машини. Добрата новина за всички сайтове изградени със Сайт Конструктор е че тези мета тагове са поставени автоматично във вашия сайт и няма нужда вие ръчно да ги поставяте.
Вътрешна оптимизация Description - описание на страницата
Мета описанието на сайта е невидимо за посетителите, но видимо за търсещите ботове. То е кратко интро за самото съдържание на страницата, като е желателно да включва в себе си ключови думи.
Вътрешна оптимизация Keywords - ключови думи
Официално Гугъл е изключил използването на този мета таг, но все пак е желателно да присъстват като думи.
Вътрешна оптимизация H1 Tags - заглавия за сайт
Заглавието и подзаглавията в една страница изграждат нейната структура и това са може би едни от най-важните елементи за добра вътрешна оптимизация. Задължително в тях е наличието на ключови думи.

Вътрешна оптимизация Alt Tags - текст на изображенията
Всички използвани изображения в дадена страница трябва да имат поставен такъв таг, това е текста който ще се появи, ако по някаква причина изображението не може да се зареди на екран. Тук отново е желателно да се ползва ключови думи в текста. Дължината му е желателно да не надвишава десетина символа.
Вътрешна оптимизация Page Loading - време за зареждане
Скоростта на зареждане на страницата е също важен елемент и част от вътрешно оптимизиране на сайта. Колкото по-големи изображения изполвате, толкова страницата по-бавно се зарежда. Върху зареждането на сайта влияят и включени флашове, джава скриптове и т.н. ефекти.
Вътрешна оптимизация Keyword Placement - разположение на ключови думи
Разположението на ключовите думи в съдържанието не бива да е хаосирано, а съсредоточено в горната част от текстови елементи. Добра практика е ключовите думи да са в смислени изречения и да бъдат убелени или наклонени.
Вътрешна оптимизация Keyword Density - наситеност на съдържанието с ключови думи
Това е също водещ фактор при оптимизацията на сайт. Прието е страницата да съдържа поне 4% от общият текстови блок. Хубаво е те ключовите думи са в съчетание с други думи и прилагателни.

Практически съвети за оптимизация на сайт

По-горе описах важните елементи от вътрешната оптимизация. На практика те често са достатъчни за добро класиране в търсещите машини. Специално за всички клиенти на Сайт Конструктор искам практически да покажа как чрез помощта на административния си панел могат да оптимизират страниците си и съответно да научат правилния начин за тяхното създаване в сайта си.

Моля прегледайте помощната статия Оптимизация на страница

Ако желаете ние да извършим услуга Вътрешна оптимизация на сайт прегледайте нашата оферта за оптимизиране ... поръчай

Услугата включва:

Вътрешна оптимизация Мета тагове за страница - 1 лев на страница
Вътрешна оптимизация Заглавия H1, H2, H3 - 1 лев на страница
Вътрешна оптимизация Alt tag на изображения - 0.20 лв. на изображение
Вътрешна оптимизация Насищане с ключови думи - 3 лева на страница

Приблизително цената за вътрешна оптимизация е около 5 лева на страница. Така при сайт с 5 вътрешни страници цената за оптимизиране би била около 25-30 лева.

« назад към SEO оптимизация