Направете своя безплатен сайт лесно със Сайт Конструктор!

Меню

За да организирате структурата на Вашия сайт в менюта и страници е нужно да посетите админ панела в раздел Меню. Можете да създавате неограничен брой страници във вашия сайт.

Изберете Menu1 (горно меню)  Menu2 (странично меню) или Menu3 (долно меню). Вдясно виждате наличните страници във вашият сайт. Със синия бутон Добави може да добавите нова страница. До синия бутон са разположени три допълнителни икони - изрязване, копиране и вмъкване. Те ще ви послужат за да копирате или изрежете съдържанието на дадена страница, като за целта първо е нужно да кликнете на страницата която ще копирате, след което да изберете икона Копиране, а след това икона Вмъкване.

 Може да преподредите страниците си, като за целта кликнете върху името на избрана страница, задръжте и плъзнете нагоре или надолу в списъка. За да създадете дървовидно меню - главна страница с подстраници е нужно отново да кликнете върху избрана страница и да я завлачите върху страницата която ще бъде главна. Ще се появи едно триъгълниче на което следва да кликнете за да видите новото местоположение на страницата.

Настройки на страница

Кликнете върху избрана страница, за да видите вдясно нейните настройки.

поле Име - това е заглавието на страницата, такъв ще е и надписа на бутона или линка към нея.

поле URL път е краткия адрес на страницата, тук може да вписвате букви и цифри. За по-добра индексация в гугъл може да вписвате и ключови думи разделени с тире.

отметка Видим - премахнете отметката, ако желаете страницата да не е видима в сайта.

падащ списък Оформление - всеки един дизайн разполага с няколко варианта на оформление на страницата. Изберете различно оформление и тествайте на екран.

раздел SEO - както е видно от името тук се намират полетата важни за индексацията на вашия сайт. Грижливо попълвайте Мета заглавие и Мета описание, тъй като те ще допринесат за по-добро класиране в търсещите машини.

раздел Други - тук има на разположение допълнителни настройки на страницата. Възможно е да направите името на страницата да е само като разделител в меню - да не се отваря страница, а при нейното посочване да се разстеле падащо меню с вътрешните страници. За целта изберете отметка Забранено. Може да я заключите или да я настроите да се отвори в нов прозорец на браузъра.